- 1,5 kg hovězí svíčkové
- kořenová zelenina
- smetana
- bobkový list, nové koření, pepř
- sůl
- 1 a ½ lžíce hladké mouky
Kořenovou zeleninu nastrouháme a orestujeme na oleji. Přidáme maso, také orestujeme a poté podlijeme vodou. Přidáme koření a dusíme doměkka. Nezapomínáme podlévat. Máme-li vývar, můžeme i vývarem. Když je maso měkké, vyjmeme je. Zeleninu rozmixujeme, přidáme šlehačku a trochu hladké mouky na zahuštění. Provaříme a můžeme podávat. Jako přílohu volíme houskové knedlíky nebo jemný lázeňský knedlík .
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-na-smetane-houskovy-knedlik
Poslední tip, trik či komentář