Suroviny
Kuřecí polévka:
- kuřecí stehna 8 ks
- cibule 2 ks
- rajčata 2 ks
- kus celeru
- zelená petržel
- sůl
- rajčatový protlak
- orientální koření
- česnek
Hovězí polévka:
- hovězí maso 1 kg
- cibule 2 ks
- rajčata 2 ks
- kus celeru
- zelená petržel
- sůl
- rajčatový protlak
- orientální koření
- česnek
V každém hrnci zvlášť uvaříme masa se zeleninou a rajčaty, až jsou obě měkká. Masa vytáhneme a uschováme na hlavní chod. Česnek nakrájíme na malé kousky, k tomu nakrájíme petržel a osmažíme to na olivovém oleji nebo másle, pak přidáme do polévky.
Uvařenou cibuli také opečeme a dáme ji celou do polévky. Polévku dochutíme kořením a solí.
Zdroj: Kuřecí a hovězí egyptská polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-hovezi-egyptska-polevka [On-line 02.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář