reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramboračka s vlastnoručně nasbíranými hříbky

Suroviny

  • bujon 1 kostka
  • brambory 3 ks
  • cibule 1 ks
  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
  • nasekaná petrželka
  • česnek 4-5 stroužků
  • sušené nebo čerstvé houby 1 hrst
  • pepř
  • jíška
  • nové koření
  • kmín celý
  • bobkový list
  • sůl
  • majoránka

Do osoleného litru a půl vložíme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, brambory, vsypeme hříbky, cibuli, rozmělněný česnek, přidáme veškeré koření, vyjma majoránky, tu přidáváme až ke konci vaření (aby nám polévka nezhořkla), zeleninový bujon. Vaříme, dokud nejsou zelenina a brambory měkké. Pak vyjmeme z polévky bobkový list, kuličky koření, cibuli. Zahustíme domácí jíškou, dozdobíme, dochutíme nasekanou petrželkou a podáváme (možno i s pečivem).

Zdroj: Bramboračka s vlastnoručně nasbíranými hříbky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracka-s-vlastnorucne-nasbiranymi-hribky  [On-line 13.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.