Suroviny
- čerstvé jahody
- kypřicí prášek 1 sáček
- vanilkový cukr 1 sáček
Těsto:
- polohrubá mouka 2 hrnky
- cukr krupice 1 hrnek
- mléko 1 hrnek
- vejce 1 ks
- lístky máty
- olej 1/2 hrnku
- kakao
Krém:
- máslo 1 ks
- Salko 1 ks
- holandské kakao
Na ozdobu:
- smetana na šlehání 1 ks
- ztužovač šlehačky
Všechny ingredience na těsto smícháme, vlijeme do máslem vytřené a moukou vysypané dortové formy a dáme péct na cca 160 stupňů do trouby na zhruba 30 minut.Po upečení necháme korpus vychladnout.Mezitím si připravíme krém smícháním všech surovin a dáme jej ztuhnout do lednice.
Po vychladnutí korpus napříč rozpůlíme: nejprve potřeme spodní díl korpusu, na něj vrstvíme jahody, přiklopíme druhým dílem korpusu a po celém povrchu moučníku ještě natřeme krém. Navrch dortu uděláme tvořítkem „pucky“ ze zbytku krému a celý výtvor dozdobíme jahodami, šlehačkou a mátou.
Zdroj: Pařížský sen s jahodami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/parizsky-sen-s-jahodami [On-line 22.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář