reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika z drůbežích jater, bramborovo-pivní chléb

Suroviny
Na paštiku:

  • drůbeží játra 500 g
  • portské víno 400 ml
  • slanina 200 g
  • cibule 1 ks
  • česnek 4 stroužky
  • bobkový list 4 ks
  • čerstvý drcený černý pepř 1/4 lžičky
  • sůl 1/4 lžičky
  • tymián 2 snítky
  • mandle na ozdobu

Na chléb:

  • hladká mouka 1 kg
  • vlažné pivo 500 ml
  • uvařené brambory 2 ks
  • sušené droždí 1 sáček
  • drcený kmín 2 lžičky
  • sůl 2 lžičky
  • cukr 1 lžička

Játra očistíme od blanek. Nakrájíme je na menší kousky a dáme do misky. Zalijeme portským a necháme alespoň deset minut marinovat. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli najemno a česnek na plátky. Slaninu orestujeme v hlubší pánvi, přidáme zbytek, chvíli restujeme. Pak vlijeme víno z jater, přidáme bobkové listy, tymián, pepř a sůl. Přidáme játra, která asi deset minut podusíme ve víně. Pánev odstavíme zohně. Vyndáme bobkové listy. Přendáme do mixéru a rozmixujeme na konzistenci, jakou chceme. Přendáme do mísy a necháme za občasného promíchání vychladnout. Rozdělíme do misek, dozdobíme mandlemi a podáváme s čerstvým pečivem.

Chleba: brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Všechny suroviny smícháme v míse. Necháme hodinu kynout. Ztěsta vytvarujeme bochník a necháme ještě půl hodiny pod utěrkou. Pak pečeme v troubě vyhřáté na 210°C, po deseti minutách snížíme teplotu na 175°C a pečeme další hodinu. Horký chléb potřeme slanou vodou a dáme vychladnout na mřížku.

Zdroj: Paštika z drůbežích jater, bramborovo-pivní chléb; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-drubezich-jater-bramborovo-pivni-chleb  [On-line 25.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.