Suroviny
- bílá husí játra 300 g
- hovězí svíčková 600 g
- máslo 100 g
- olivový olej 100 ml
- lanýže (nebo hnědé žampiony) 30 g
- bílé víno 200 ml
- sůl 30 g
- pepř mletý
- toastový chléb
Madeira
- máslo 1 polévková lžíce
- hladká mouka 1 čajová lžička
- žampiony 100 g
- šalotka 100 g
- hovězí vývar 300 ml
- petrželka
- sůl
- pepř
- worchesterská omáčka
- víno Madeira 1/10 l
Plátky svíčkové osol, opepři a na rozpálené pánvi na másle opeč z obou stran.
Dej odpočívat na teplo. Připrav tousty, do výpeku po mase přidej omáčku Madeira a zjemni máslem.
Zprudka opeč husí játra a dej je na maso.
Tournedos podáváme na opečených plátcích toastového chleba přelité omáčkou Madeira a postrouhané žampionem.
Příprava madeirské omáčky:
Na másle opeč pokrájenou cibuli, žampiony, petrželku, zapraš moukou, osmahni a podlij vývarem, přidej víno, worcester, odsol a povař.
Zdroj: Tournedos Rossini; Ohnivý kuře – TV Prima http://www.iprima.cz/ kure/recepty/tournedos-rossini [On-line 06.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář