Suroviny
- kuřecí maso 600 g
- cibule 2 ks
- koriandr 1 svazek
- mrkev 1 ks
- paprika 2 ks
- malá chilli paprička 1 ks
- menší brambor 1 ks
- rajčatový protlak 1 balení
- zázvorovo-česneková pasta 2 lžičky
- přepuštěné máslo nebo slunečnicový olej 2 lžáce
- kurkuma 4 lžičky
- mandle
- mletý římský kmín 2 lžičky
- garam masala 2 lžičky
- hustý bílý jogurt 4 lžíce
- kokosové mléko 150 ml
- trošku smetany
- sůl
- hnědý cukr 1 lžička
- med 1 lžička
Den předem si připravíme základ. Rozvaříme a rozmixujeme veškerou zeleninu, lehce osolíme, přidáme koriandr a protlak.
Kuřecí prsa si pokrájíme a naložíme do jogurtu.
V hluboké pánvi rozehřejeme máslo ghí nebo olej, přidáme skořici, kurkumu, římský kmín, garam masalu, mlety koriandr a mandle. Necháme rozvonět a přidáme lžičku cukru, naložené maso očistěné od jogurtu a kokosové mléko. Nakonec přilejeme trochu smetany a přisladíme medem.
Vaříme, než maso změkne a trochu se vyvaří voda.
Podáváme s rýží a indickými plackami, které lze koupit ve speciálním obchodě.
Zdroj: Kuřecí korma; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-korma [On-line 25.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář