Suroviny:
- vepřové ledvinky
- vývar
- červená paprika
- cibule
- 1 stroužek česneku
- smetana mléko
- máslo
- sušená červená paprika
- petrželka
- olej
- sůl
- pepř
Ledvinky nařízněte, odstraňte bílé části a zbytek nakrájejte. Dejte do misky, zalijte mlékem a nechte aspoň 2 – 3 hodiny odležet.
Pak ledvinky propláchněte ve studené vodě, rozložte je na kuchyňský papír, vysušte a opepřte.
Na pánvi rozpusťte máslo a vložte česnek a nahrubo nakrájenou cibuli, pak přisypte sušenou pap-riku a zalijte vývarem. Na závěr zakápněte smetanou.
Na druhé pánvičce rozehřejte olej a vložte ledvinky, které jste na poslední chvíli osolili. Přidejte nakrájenou červenou papriku, kousek másla, promíchejte a přesypte k omáčce. Pak omáčku slijte zpátky do pánve, kde zbyla vypečená šťáva z ledvinek, a nechte spojit. Chvíli povařte a na závěr vsypte i maso, aby se prohřálo. Promíchejte, nasypte čerstvou petrželku a podávejte.
Zdroj: VEPŘOVÉ LEDVINKY NA PAPRICE; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-masove-menu [On-line 04.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář