Suroviny:
- 2 kapie, 1 zelená paprika
- 800 g mletého vepřového masa
- klobása
- olej
- cibule
- kořenová zelenina
- citrón
- pasírovaná rajčata
- rajčatové pyré
- 3 vejce
- celý pepř, nové koření, bobkový list
- 3 rajčata
- sůl, pepř
- cukr
- strouhanka
- miska vařené rýže
- kynutý knedlík
Smícháme mleté maso, vejce, sůl, pepř, vařenou rýži a strouhanku. Naplníme papriky a vložíme do pekáčku s olejem a cibulí na hrubo. Do paprik navrch vložíme kousky klobásy. Pečeme v troubě.
Do hrnce dáme olej, pepř celý, nové koření, bobkový list, zbytek pokrájené klobásy, kořenovou zeleninu, cibuli, trochu cukru a restujeme. Přidáme rajčata, rajčatové pyré, pasírovaná rajčata a zavaříme.
Slijeme tuk z pekáčku s paprikami a přidáme do omáčky. Omáčku propasírujeme.
Zdroj: PAPRIKOVÝ LUSK Z TĚRCHOVÉ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 19.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář