Suroviny
- králík 1 celý
- špek 100 g
- uzený bůček 100 g
- olivový olej 3 polévkové lžíce
- cibule 10 kusů
- hořčice 4 lžíce
- tmavý chleba 200 g
- kysaná smetana 1/4 balení
Na marinádu:
- syrovátka z přepuštěného másla 4 polévkové lžíce
- bílé víno 250 ml
- velká cibule 1 kus
- jalovec 6 kuliček
- nové koření 5 kuliček
- bobkový list 3 kusy
- jablečný či vinný ocet 100 ml
- čerstvě mletý pepř, sůl
- zeleninový vývar 1 litr
- tymián 1 svazek
Na marinádu svaříme syrovátku, ocet, víno, cibuli, jalovec, nové koření, bobkový list, tymián, pepř a sůl.
Králíka rozporcujeme, prošpikujeme nudličkami špeku, potřeme hořčicí a vložíme do marinády. Uzený bůček nakrájíme na kostičky, opečeme, přidáme cibuli na kolečka, králíka, vývar a marinádu. Dusíme pod pokličkou asi hodinu.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme strouhanou chlebovou kůrkou rozmíchanou ve smetaně a povaříme.
Zdroj: Králík cibulář; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/kralik-cibular [On-line 29.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář