Suroviny
- kuřecí prsa 3 ks
- bílá paprika 3 ks
- cibule 1/2
- cherry rajčata
- salátová okurka 1 ks
- bílý jogurt 1 ks
- majonéza pár lžic
- šunka 100 g
- tvrdý sýr výraznější chuti (madelan, čedar apod.)
- bazalka
- salátové nebo italské koření
- grilovací koření
- sušená rajčata
- křepelčí vajíčka na ozdobu 5 ks
- olej
- sůl
- pepř
Bílou papriku, cherry rajčata a okurku nakrájíme na kostičky, cibuli pokrájíme hodně najemno, opepříme, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a promícháme. Spojíme bílý jogurt a majonézu, zálivku dochutíme.
Do kuřecích prsíček si uděláme kapsu, maso osolíme, dochutíme grilovacím kořením. Sušená rajčata nakrájím na drobné kousky, nakrájíme (nastrouháme) sýr a bazalku a vytvoříme směs, kterou naplníme přírodní prsní řízky. Kuřecí prsa zprudka opečeme z obou stran asi tři minuty na pánvi, pak je dáme na 8-10 minut dopéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
Dáme si uvařit pět křepelčích vajíček – stačí pět minut. Připravenou zeleninu v míse smícháme se zálivkou na salát.
Hotová kuřecí prsíčka pokrájíme na plátky a položíme na hotový salát, který podáváme s uvařenými křepelčími vajíčky, jimiž předkrm dozdobíme.
Zdroj: Zeleninový salát s kuřecím prsíčkem plněným sušenými rajčaty, bazalkou a sýrem, pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-salat-s-kurecim-prsickem-plnenym-susenymi-rajcaty-bazalkou-syrem-pecivo [On-line 27.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář