Suroviny
- morkové kosti a části hovězí oháňky
- celer 1/2
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- vejce 1 ks
- hrubá mouka
- sůl
Morkové kosti a oháňku dáme do vody, přidáme polévkovou lžíci soli a necháme vařit přibližně dvě hodiny. Čtvrt hodiny před koncem přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a úplně na konec přidáme hotové domácí nudle.
Domácí nudličky: Mouku prosejeme na vál, uděláme důlek, vyklepneme vejce a od středu promícháme. Přidáme lžíci vody a hněteme rukama. Těsto si rozdělíme na polovinu a každou do tenka rozválíme. Pořád podsypáváme moukou, aby se těsto nelepilo a bylo pořádně suché. Placky necháme oschnout a po deseti minutách obrátíme. Placku nakrájíme na široké pruhy, ty poklademe na sebe a ostrým nožem krájíme vlasové nudle. Nudle rozprostřeme na vál a necháme doschnout
Zdroj: Žbrunda z morku s domácími nudličkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zbrunda-z-morku-s-domacimi-nudlickami [On-line 16.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář