Suroviny
- mrkev 3 ks
- menší celer 1 ks
- petržel 2 ks
- větší brambor 5 ks
- kedlubna
- cibule 2 ks
- česnek 5 stroužků
- sušené houby 2 hrsti
- sůl
- pepř
- majoránka
- hladká mouka
- olej
- máslo
- petrželka
- polévkové koření
V zeleninovém vývaru uvaříme mrkev, celer, petržel, cibuli, česnek a kedlubnu. Polévku scedíme, přidáme houby a necháme je lehce zavařit. Měkkou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme zpět do vývaru. Na mírném ohni ještě vaříme s kostičkami brambor a čtvrtkami cibule. Připravíme si tmavou máslovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Když jsou brambory měkké, zahustíme polévku jíškou, necháme krátce provařit a polévku dochutíme česnekem, majoránkou, solí, pepřem a polévkovým kořením.
Zdroj: Bramboračka podle maminky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracka-podle-maminky [On-line 18.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář