Suroviny
- brambory 500 g
- mrkev 100 g
- petržel 100 g
- kapusta 100 g
- sušené houby 100 g
- vejce 2 ks
- máslo ořech
- mouka dle potřeby
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
- bujón na dochucení 1 ks
Zeleninu omyjeme a očistíme, nakrájíme na kostičky, kapustu na proužky, houby namočíme do vlažné vody. Vše dáme vařit společně, přidáme bujon. Když se voda začne vařit, přidáme dvě rozkvedlaná vejce. Z másla a mouky si připravíme jíšku, přidáme ji do polévky, osolíme, opepříme, až nakonec přidáme česnek, aby neztratil chuť.
Zdroj: Staročeská bramboračka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/staroceska-bramboracka [On-line 26.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář