reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka Tom Kha Kai

Suroviny

  • kuřecí prsa 400 g
  • kokosové mléko 4 hrnky
  • kuřecí vývar 2 hrnky
  • galangan polovina hrnku
  • kaffirové listy 8 kusů
  • citronová tráva 5 kusů
  • rybí omáčka 4 polévkové lžíce
  • limetová šťáva 5 polévkových lžic
  • chilli papričky 4 kusy
  • koriandrové listy dle chuti
  • cherry rajčata 12 kusů
  • žampiony 8 kusů

Kokosove mléko a kuřecí vývar přivedeme k varu. Nakrájíme citrónovu trávu, galangu. Chilli papričky krájíme buď se semínkama (vetší pálivost) nebo bez pro mirnější ostrost.
Do Kokosového mléka s vývarem přidáme nakrájenou galangu, citronovou trávu, kafírové listy a nakrájené chilli papričky.
Poté zavaříme do polévky kuřecí maso nakrájené na plátky, nebo krevety a vaříme do měkka. Těsně před knoncem mužeme zavařit cherry rajčata a žampiony.
Dochutíme rybí omáčkou a limetovou šťávou. Zdobíme sekaným koriandrem a chilli papričkami.

Zdroj: Polévka Tom Kha Kai; Ohnivý kuře – pod pokličkou  - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/polevka-tom-kha-kai [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.