Suroviny
- vejce 3 ks
- cukr 150 g
- polohrubá mouka 150 g
- prášek do pečiva 1/2 sáčku
- olej 2 lžíce
- mléko
- ovoce dle libosti
Krém
- mascarpone 1 ks
- měkký tvaroh 1 ks
- smetana ke šlehání 1 ks
- cukr
Na korpus vyšleháme sníh, zvlášť vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu přilijeme olej. Pote, přisypeme mouku a prášek do pečiva, přilijeme mléko a vymícháme hladké lité těsto, které nalijeme do formy. Pečeme na 180°C asi 25 minut.
Krém: Vyšleháme mascarpone s tvarohem a přidáme cukr dle libosti. Vedle si vyšleháme smetanu, kterou poté opatrně vpravíme do směsi s tvarohem.
Korpus potřeme směsí a obložíme libovolným ovocem.
Zdroj: Borůvkový dezert; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/boruvkovy-dezert [On-line 04.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář