reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

CIKÁNSKÝ BIFTEK A PEČENÉ BRAMBORY

Suroviny:

  • 600 g mletého masa (¾ vepřového, ¼ hovězího)
  • zeleninové lečo
  • 2 rajčata
  • červená a bílá cibule
  • zelená paprika
  • 2 kapie
  • sůl, pepř
  • mletá paprika
  • rajský protlak
  • hořčice
  • česnek
  • špek
  • brambory ve slupce
  • husí sádlo
  • plochá petržel
  • zelená chilli paprička
  • topinka
  • rozmarýn

Do mísy dáme směs mletého masa, pepř, mletou papriku, protlak, hořčici, husí sádlo,špek, sůl, lehce cukru a promícháme. Vytvarujeme 2 bifteky a zapečeme na sádle na pánvi z obou stran. Dáme do trouby na 180°C na 15-20 min, stáhneme a dopečeme.
Na sádle opečeme kostky špeku, cibuli, barevné papriky, sekaný česnek a rajčata. Přidáme mletou papriku, lehce cukru, soli, posekané chilli papričky a hotové lečo.
Brambory pečené v popelu orestujeme na výpeku ze špeku, přidáme rozmarýn.
Na talíř dáme zeleninovou směs, topinku, na to biftek, brambory a zdobíme kolečky červené a bílé cibule, křupavým špekem a rozmarýnem.

Zdroj: CIKÁNSKÝ BIFTEK A PEČENÉ BRAMBORY; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 30.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.