Suroviny
- smetana ke šlehání 1 l
- želatina 3 plátky
- cukr krystal 5 lžic
- plátková želatina 6 plátků
- vanilkový cukr
- vanilkový lusk
Přeliv z lesních plodů
- lesní plody mražené 2 pytlíky
- moučkový cukr 3 lžíce
V hrnci rozehřejeme litr smetany asi na 80 stupňů. Necháme rozpustit cukr a přidáme semínka z vanilkového lusku. Promícháme a necháme rozpustit. Nesmíme přivést k varu! Po rozpuštění želatiny naléváme do mističek. Necháme šest hodin v lednici ztuhnout.
Lesní plody rozvaříme v hrnci, přidáme cukr. Necháme trochu vychladnout a přidáme želatinu, kterou necháme rozpustit, opět nesmíme přivést k varu. Přelejeme na ztuhlou pana cottu v pohárcích nebo skleničkách a podáváme.
Zdroj: Panna cotta s přelivem z lesních plodů; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-prelivem-z-lesnich-plodu [On-line 28.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář