Suroviny
- krůtí křídla
- slanina
- máslo
- smetana na vaření 12 %
- bobkové listy
- směs koření na divočinu
- sůl
- kuličky celého pepře
- jalovec
- větvička rozmarýnu
- sůl
- nové koření
- celá cibule 1 ks
- solamyl na zahuštění
- středně velká brambora 10 ks
- dýně hokkaidó 1/4
Krůtí křídla prořízneme a prošpikujeme slaninou, dáme do zapékací mísy, přidáme všechno koření, podlijeme vodou a pečeme hodinu a půl na 180 stupňů C. Poté vyndáme z trouby a výpek zahustíme lžičkou solamylu.
Bramborové pyré s dýní: Oloupané brambory a dýni uvaříme do měkka, rozšleháme s větším ořechem másla, přidáme sůl a smetanu.
Zdroj: Už sice nelétáme, ale jsme divoké… pyré s dýní; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/uz-sice-neletame-ale-jsme-divoke-pyre-s-dyni [On-line 10.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář