Suroviny
- smetana (double cream) 600 ml
- vaječné žloutky 6 ks
- krupicový cukr 60 g
- špetka soli
- lesní ovoce (maliny, borůvky, jahody)
- moučkový cukr
- krystalový cukr
- levandulová větvička
Troubu rozehřejeme na 150 stupňů. Double cream dáme do pánve spolu se solí a levandulí. Směs přivedeme skoro k varu, levanduli necháme krémem prostoupit (stačí 3 – 5 minut). Mezitím dáme do mísy žloutky s cukrem a lehce vyšleháme. Horký krém postupně přidáváme do žloutkové směsi a velmi dobře promícháme. Přecedíme do džbánku. Do misek můžeme vložit část ovoce. Krém přelijeme do misek a vložíme na hluboký plech. Vařící vodu přilijeme do plechu a dáme do trouby. Pečeme asi 40 minut, až se začne vršek zapékat. Poté necháme vychladnout. Při podávání můžeme posypat trochou cukru krystal a flambovací pistolí zkaramelizovat. Podáváme s redukcí z ovoce na cukrovém polštářku.
Zdroj: Crème brûlée s ovocnou redukcí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/creme-brulee-s-ovocnou-redukci [On-line 10.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář