reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srnčí kýta na červeném víně

Suroviny

  • srnčí kýta
  • špek
  • červené víno
  • mrkev
  • celer
  • třtinový cukr
  • rajčatový protlak
  • cibule
  • nové koření
  • černý pepř
  • bobkový list
  • olivový olej
  • sůl

Karlovarský knedlík

  • rohlík 12 ks
  • vajíčko 4 ks
  • mléko 300 ml
  • hrubá mouka 300 g

Maso si naložíme předem do mořidla – osolíme, prošpikujeme, svážeme a přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření, černý pepř, bobkový list a jalovec. Vše zalijeme červeným vínem a necháme dva dny odležet.
Maso pak dáme stranou a marinádu přecedíme. V hrnci rozehřejeme olivový olej a srnčí opečeme ze všech stran. Pak ho dáme na talíř a do hrnce nasypeme zeleninu z marinády. Přidáme k ní třtinový cukr, rajský protlak a orestujeme. Pak vložíme zpátky maso a zalijeme ho přeceděnou marinádou. Přivedeme k varu, dosolíme a necháme zhruba hodinu dusit doměkka.
Hotové maso vyndáme a omáčku propasírujeme přes síto. Ze srnčího sundáme provázek, nakrájíme je na plátky a zalijeme omáčkou. Podáváme s libovolnou přílohou.
Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky, mléko smícháme se žloutky a nalijeme na rohlíky, necháme vsáknout. Z bílků ušleháme sníh. Do namočených rohlíků přidáme hrubou mouku, zamícháme a nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků, přidáme pokrájenou petrželku a osolíme. Zabalíme do potravinářské folie a vaříme přibližně 30 minut, po vyjmutí knedlík hned nakrájíme.

Zdroj: Srnčí kýta na červeném víně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/srnci-kyta-na-cervenem-vine-0  [On-line 17.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.