Suroviny
- hovězí maso přední/zadní 0,4 kg
- velká cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mrkev 200 g
- celer 100 g
- petržel 100 g
- pepř celý
- nové koření
- bobkový list
- sůl
Játrové knedlíčky
- kuřecí játra 500 g
- velká cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- vejce 2 ks
- strouhanka 4 lžíce
- sůl
- pepř
- kmín
Domácí nudle
- hrubá mouka 200 g
- vejce 1 ks
- vlažná voda 2-4 lžíce
- sůl
Maso opláchneme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a okořeníme. Vaříme na mírném ohni asi dvě hodiny, než je maso měkké. Po uvaření polévku scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky.
Játrové knedlíčky: Játra pomeleme společně s cibulí, přidáme vejce, koření a utřený česnek. Dobře promícháme a zahustíme strouhankou. Tvarujeme knedlíčky, které zavaříme do polévky.
Domácí nudle: Smícháme osolenou mouku s vodou a vajíčkem. Vyválíme tenký plát, který necháme proschnout. Nakrájíme nudle a necháme ještě opět proschnout. Nudle uvaříme zvlášť ve slané vodě a až poté přidáme do polévky.
Zdroj: Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-domacimi-nudlemi-jatrovymi-knedlicky-3 [On-line 24.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář