reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Suroviny

  • hovězí maso přední/zadní 0,4 kg
  • velká cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • mrkev 200 g
  • celer 100 g
  • petržel 100 g
  • pepř celý
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl

Játrové knedlíčky

  • kuřecí játra 500 g
  • velká cibule 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • vejce 2 ks
  • strouhanka 4 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • kmín

Domácí nudle

  • hrubá mouka 200 g
  • vejce 1 ks
  • vlažná voda 2-4 lžíce
  • sůl

Maso opláchneme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a okořeníme. Vaříme na mírném ohni asi dvě hodiny, než je maso měkké. Po uvaření polévku scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na kostičky a vrátíme zpět do polévky.
Játrové knedlíčky: Játra pomeleme společně s cibulí, přidáme vejce, koření a utřený česnek. Dobře promícháme a zahustíme strouhankou. Tvarujeme knedlíčky, které zavaříme do polévky.
Domácí nudle: Smícháme osolenou mouku s vodou a vajíčkem. Vyválíme tenký plát, který necháme proschnout. Nakrájíme nudle a necháme ještě opět proschnout. Nudle uvaříme zvlášť ve slané vodě a až poté přidáme do polévky.

Zdroj: Hovězí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-s-domacimi-nudlemi-jatrovymi-knedlicky-3  [On-line 24.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.