reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčková na smetaně

Suroviny

  • hovězí svíčková 1,2 kg
  • mrkev 1 ks
  • celer kousek
  • petržel 1 ks
  • cibule 1 ks
  • máslo
  • smetana ke šlehání 250 ml
  • špek 200 g
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • tymián
  • citronová šťáva
  • ocet
  • worcestrová omáčka

Kynutý knedlík

  • polohrubá mouka 750 g
  • mléko 250 ml
  • droždí 20 g
  • cukr 1 lžička
  • vejce 1 ks
  • 1 den starý rohlík 1 ks
  • sůl

Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Maso prošpikujeme špekem, přidáme k cibuli společně s očištěnou a pokrájenou zeleninou. Přidáme koření, zalijeme vodou a necháme pozvolně dusit doměkka asi dvě hodiny pod pokličkou. Měkké maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme a zalejeme smetanou, dle libosti omáčku zahustíme. Hotovou omáčku můžeme dochutit citronovou šťávou, octem a worcestrovou omáčkou.
Domácí kynutý knedlík: Mouku smícháme se solí, uděláme důlek, nalijeme 125 ml vlažného mléka. Vodu trochu osladíme, rozdrobíme droždí a promícháme. Po vzejití droždí, přidáme zbytek mléka a vejce, dobře zpracujeme v těsto. Z těsta vytvarujeme šišky, poprášíme moukou a necháme 45 minut kynout. Vaříme v osolené vroucí vodě 15 minut, hotové po vyndání propícháme, aby unikla pára.

Zdroj: Svíčková na smetaně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-na-smetane-5  [On-line 24.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.