Suroviny
- kuřecí nebo králičí maso 500 g
- mořské plody 300 g
- slávky 300 g
- papriky různých barev 2
- oloupaná rajčata 2
- cibule 1
- kořenová zelenina nakrájená na plátky 2 kusy
- černé olivy 1 malé balení
- sterilovaný hrášek 1 plechovka
- směs koření šafránu, kurkumy a uzené papriky
- kulatá rýže 400 g
- vývar 1 litr
- máslo
- bílé víno 100 ml
- sůl, pepř, olivový olej
- citron 2
Na olivovém oleji necháme zatáhnout maso, poté přidáme na proužky nakrájené papriky, oloupaná rajčata a cibuli.
Přidáme koření, zeleninu, propranou rýži a zalijeme vývarem a bílým vínem. Vaříme mírným varem asi 20 minut.
Nakonec přidáme mořské plody a už jen krátce asi 3 minut dopečeme.
Zdroj: Paella; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/paella [On-line 06.05.2017]
Poslední tip, trik či komentář