Suroviny
- mléko 400 ml
- bílý rum 4 lžíce
- jahody 400 g
- maliny 200 g
- vanilkový pudink 1 sáček
- mascarpone 350 g
- cukr krupice 5 lžic
300 g jahod a polovinu malin (ovoce dobře očistíme) rozmixujeme na kaši a propasírujeme (zbavíme zrníček). Vsypeme cukr, přilijeme bílý rum a dobře promícháme.Pudink uvaříme podle návodu na obalu a za občasného míchání ve studené vodě ho vychladíme. Do studeného pudinku zašleháme mascarpone.Pudinkový krém plníme střídavě s ovocnou kaší do zmrzlinových pohárů, abychom docílili efektu barevných pruhů. Povrch anglického dezertu ozdobíme zbylým ovocem a uložíme do chladničky aspoň na 10 – 15 minut rozležet.
Zdroj: Anglický dezert; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/anglicky-dezert [On-line 10.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář