Suroviny
- krevety šedé – garnáty nebo mražené a předvařené 250 g
- avokádo 2
- čekankový puk 2
- limetka nebo malý citron
- vejce natvrdo 2
- pažitka 1 svazek
- kopr 1 svazek
- creme fraiche 100 g
- zakysaná smetana 100 g
- kečup 1 lžíce
- sriracha 1 lžíce
- koňak 0,2 cl
- sůl, pepř
Rozpůlíme avokádo, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme. Nakrájíme na drobné kostičky a zakapeme limetkovou šťávou.
Přidáme spařené krevety, zakysanou smetanu, nasekané vejce natvrdo, kopr, kečup a chilli omáčku.
Ochutíme pepřem, solí, limetkovou šťávou a koňakem.
Směs plníme do lístků čekankových puků.
Zdroj: Avokádo s krevetami; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/avokado-s-krevetami [On-line 24.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář