Ingredience
- pórek 1 kus
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 500 g
- ořech másla 1 dávka
- libeček 2 snítky
- zelená petržel na ozdobení 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
na knedlíčky:
máslo 1 dávka
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- vejce 1 kus
- muškátový květ 1 špetka
- reklama
Pokrájenou zeleninu orestujeme na másle, zalijeme litrem a půl vody a necháme povařit s libečkem skoro doměkka. Když se zelenina vaří, uděláme si ze změklého kousku másla, strouhanky a vejce knedlíčky a ještě je maximálně deset minut vaříme. Libeček vyndáme, hotovou polévku dochutíme a ozdobíme čerstvou petrželkou.
Zdroj: Babiččina polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-polevka-1 [On-line 19.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář