Suroviny
- mrkev
- petržel
- celer
- brambora 2 ks
- bobkový list 3 ks
- nové koření 5 kuliček
- pepř 10 kuliček
- kysané zelí 300 g
- cibule 1 ks
- klobása 2 ks
- kmín
- sůl
- smetana 2 kelímky
- mléko 1/2 hrnku
- hladká mouka 3-4 lžíce
Nejdříve si dáme vařit litr a půl vody. Nakrájíme si na kostičky mrkev, petržel, celer (dohromady asi půl hrnku) a brambory. Zeleninu vložíme do vařící vody, poté vložíme bobkový list, nové koření, pepř a kmín. Když je vše uvařeno do poloměkka, přidáme pokrájené kysané zelí, nakrájenou cibuli a půlkolečka klobásy. Osolíme a vaříme ještě aspoň 10 minut. Pak vyndáme část koření a dochutíme solí.
Zdroj: Babiččina zelňačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-zelnacka-0 [On-line 19.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář