reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Babiččina zelňačka

Suroviny

  • mrkev
  • petržel
  • celer
  • brambora 2 ks
  • bobkový list 3 ks
  • nové koření 5 kuliček
  • pepř 10 kuliček
  • kysané zelí 300 g
  • cibule 1 ks
  • klobása 2 ks
  • kmín
  • sůl
  • smetana 2 kelímky
  • mléko 1/2 hrnku
  • hladká mouka 3-4 lžíce

Nejdříve si dáme vařit litr a půl vody. Nakrájíme si na kostičky mrkev, petržel, celer (dohromady asi půl hrnku) a brambory. Zeleninu vložíme do vařící vody, poté vložíme bobkový list, nové koření, pepř a kmín. Když je vše uvařeno do poloměkka, přidáme pokrájené kysané zelí, nakrájenou cibuli a půlkolečka klobásy. Osolíme a vaříme ještě aspoň 10 minut. Pak vyndáme část koření a dochutíme solí.

Zdroj: Babiččina zelňačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/babiccina-zelnacka-0  [On-line 27.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.