Ingredience
- uzená krkovice 500 g
- středně velká brambora 3 kusy
- středně velká cibule 1 kus
- mrkev 1 kus
- kus másla 1 dávka
- vejce 3 kusy
- smetana na vaření 1 kelímek
- listy šťovíku na ozdobu 1 dávka
- bobkový list 2 kusy
- nové koření 4 kuličky
1. Uzené maso dáme vařit do litru a půl vařící vody. Pak musíme přidat bobkový list a nové koření, nechat dojít k varu a povařit pět minut. Na chvíli odstavit a přilít půl litru studené vody. Opět přivést k varu a jen mírně nechat vařit dalších 40 až 50 minut.
2. Dále je nutné vyjmout maso, přidat syrové, oloupané brambory nakrájené na kostky a na másle osmahnutou cibulku s nahrubo nastrouhanou mrkví, opraženou do odpaření vody. Opepřit červeným pepřem. Vše přidat do vývaru a povařit deset minut.
3. Také musíme uvařit vejce natvrdo. Oloupaná vejce rozdělit na bílky a žloutky. Bílky jen vidličkou v misce podrtit a společně s nakrájeným masem a šťovíkem přidat do polévky. Žloutky promíchat se smetanou na konzistenci hořčice a vmíchat do hotové polévky. Lehce opepřit černým pepřem.
Zdroj: Bílý boršč se šťovíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bily-borsc-se-stovikem [On-line 19.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář