reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bílý boršč se šťovíkem

Ingredience

  • uzená krkovice 500 g
  • středně velká brambora 3 kusy
  • středně velká cibule 1 kus
  • mrkev 1 kus
  • kus másla 1 dávka
  • vejce 3 kusy
  • smetana na vaření 1 kelímek
  • listy šťovíku na ozdobu 1 dávka
  • bobkový list 2 kusy
  • nové koření 4 kuličky

1. Uzené maso dáme vařit do litru a půl vařící vody. Pak musíme přidat bobkový list a nové koření, nechat dojít k varu a povařit pět minut. Na chvíli odstavit a přilít půl litru studené vody. Opět přivést k varu a jen mírně nechat vařit dalších 40 až 50 minut.

2. Dále je nutné vyjmout maso, přidat syrové, oloupané brambory nakrájené na kostky a na másle osmahnutou cibulku s nahrubo nastrouhanou mrkví, opraženou do odpaření vody. Opepřit červeným pepřem. Vše přidat do vývaru a povařit deset minut.

3. Také musíme uvařit vejce natvrdo. Oloupaná vejce rozdělit na bílky a žloutky. Bílky jen vidličkou v misce podrtit a společně s nakrájeným masem a šťovíkem přidat do polévky. Žloutky promíchat se smetanou na konzistenci hořčice a vmíchat do hotové polévky. Lehce opepřit černým pepřem.

Zdroj: Bílý boršč se šťovíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bily-borsc-se-stovikem [On-line 19.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.