Suroviny
- hovězí maso z plece 500 g
- česnek 3 stroužky
- malá šalotka 4
- bílá část pórku
- citronová tráva 3 stonky
- zázvor 2 cm
- rybí omáčka 2 lžíce
- ústřicová omáčka 1 lžíce
- kari 2 lžíce
- hrst arašídů
- Five Spice (čínské koření 5ti vůní) 2 lžíce
- cukr 1 lžička
- kukuřičná mouka 1 lžička
- sůl, mletý pepř
- velké listy La Lot 20
Hovězí maso omyjeme, usušíme, očistíme a nameleme.
Česnek, šalotku, citronovou trávu, arašídy a zázvor umixujeme na pastu, kterou smícháme s masem. Přidáme rybí a ústřicovou omáčku, kari, koření pěti vůní, cukr, škrob a osolíme a opepříme. Hněteme, dokud se vše rovnoměrně nespojí.
Z masové směsi vytvoříme válečky, zabalíme do betelových listů, spíchneme špejlí a ogrilujeme.
Zdroj: Bo La Lot; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/bo-la-lot [On-line 21.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář