reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramboračka podle maminky

Suroviny

  • mrkev 3 ks
  • menší celer 1 ks
  • petržel 2 ks
  • větší brambor 5 ks
  • kedlubna
  • cibule 2 ks
  • česnek 5 stroužků
  • sušené houby 2 hrsti
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • hladká mouka
  • olej
  • máslo
  • petrželka
  • polévkové koření

V zeleninovém vývaru uvaříme mrkev, celer, petržel, cibuli, česnek a kedlubnu. Polévku scedíme, přidáme houby a necháme je lehce zavařit. Měkkou zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme zpět do vývaru. Na mírném ohni ještě vaříme s kostičkami brambor a čtvrtkami cibule. Připravíme si tmavou máslovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Když jsou brambory měkké, zahustíme polévku jíškou, necháme krátce provařit a polévku dochutíme česnekem, majoránkou, solí, pepřem a polévkovým kořením.

Zdroj: Bramboračka podle maminky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracka-podle-maminky  [On-line 18.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.