Suroviny
- bujon 1 kostka
- brambory 3 ks
- cibule 1 ks
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
- nasekaná petrželka
- česnek 4-5 stroužků
- sušené nebo čerstvé houby 1 hrst
- pepř
- jíška
- nové koření
- kmín celý
- bobkový list
- sůl
- majoránka
Do osoleného litru a půl vložíme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, brambory, vsypeme hříbky, cibuli, rozmělněný česnek, přidáme veškeré koření, vyjma majoránky, tu přidáváme až ke konci vaření (aby nám polévka nezhořkla), zeleninový bujon. Vaříme, dokud nejsou zelenina a brambory měkké. Pak vyjmeme z polévky bobkový list, kuličky koření, cibuli. Zahustíme domácí jíškou, dozdobíme, dochutíme nasekanou petrželkou a podáváme (možno i s pečivem).
Zdroj: Bramboračka s vlastnoručně nasbíranými hříbky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bramboracka-s-vlastnorucne-nasbiranymi-hribky [On-line 13.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář