Ingredience
- čerstvá brokolice 1 kus
- listový špenát 100 g
- smetana na vaření 150 ml
- lžíce olivového oleje 3 kusy
- sůl 1 lžíce
- stroužky česneku 3 kusy
- hrst krutonů 1 dávka
- parmazán 1 kus
- šlehačka 1 kus
- mrkev,petržel 1 kus
- jíška 1 dávka
- kuličky nového koření 3 kusy
- lžička nastrouhaného muškátového oříšku 1 kus
Na olivovém oleji krátce orestujeme vymačkaný česnek, který nesmí zhnědnout, jinak zhořkne. Přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, chvíli restujeme, zalijeme litrem vody, přidáme nové koření a muškátový oříšek a sůl a čtvrt hodiny vaříme a poté přecedíme. Do vývaru přidáme nakrájenou brokolici a špenát, vaříme dalších pět minut a zahustíme jíškou. Přidáme smetanu, lžíci nastrouhaného parmazánu, stroužek vymačkaného česneku a vše rozmixujeme. Polévku na talíři ozdobíme malou uvařenou růžičkou brokolice, šlehačkou a hostům nabídneme krutony k podávání.
Zdroj: Brokolicová krémová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brokolicova-kremova-polevka-0 [On-line 09.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář