Suroviny:
- celerová bulva
- česnek
- cibule
- 2-3 papriky
- zázvor
- grepová kůra
- máslo
- olivový olej
- sůl, pepř
- pažitka
Celerovou bulvu dobře očistíme a nakrájíme z ní stejně tenké kulaté plátky – na jednu raviolu dva plátky. Necháme je do měkka spařit ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme v ledu.
V kastrolu na olivovém oleji orestujeme nasekaný česnek a cibuli.
Papriky dáme do pekáče a pečeme na 200 °C, dokud slupka nezčerná. Pak pekáč přikryjeme folií a necháme zapařit, tím se papriky budou snadněji loupat. Oloupané je nakrájíme na stejně velké kousky a přihodíme k orestované cibulce. Osolíme, opepříme a přidáme kousek nasekaného zázvoru. Z grepu uloupneme proužek kůry a nakrájíme nadrobno, přidáme do kastrolu.
Mezitím plátky celeru osušíme v papírové utěrce a doladíme je do kulatého tvaru, ořízneme kraje pomocí skleničky.
V pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky celeru na něm ohřejeme.
Pažitku nasekáme na droboučko a smícháme s olivovým olejem. Na dno talíře olej nakapeme, na něj položíme plátky celeru. Na plátky navršíme paprikovou náplň a přikryjeme dalším plátkem celeru. Ozdobíme ještě kapkou olivového oleje s pažitkou a podáváme.
Zdroj: Celerové ravioly s pečenou paprikou; Teď vaří šéf! – TV Prima http://zeny.iprima.cz/domov-rodina/sef-dnes-varil-zeleninu-kouknete-na-jeho-recepty [On-line 08.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář