reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

STUDENÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA

Suroviny:

  • 2 rajčata
  • salátová okurka
  • 2 červené papriky
  • červený vinný ocet
  • majonéza
  • koktejlové krevety
  • chilli paprička
  • česnek
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • bazalka

Z rajčat vykrojíme bubáka, okurku oloupeme, rozřízneme a zbavíme jí semínek. Papriky také očistíme od semínek. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a vhodíme do nádoby. Osolíme, opepříme a přidáme kousek chilli papričky podle chuti. Zakápneme olivovým olejem a červeným vinným octem a vše rozmixujeme. Polévku dochutíme pár bazalkovými lístky, zjemníme asi 2 lžícemi majonézy a znovu promixujeme. Polévka získá hladký krémovitý charakter. Pro chuť jen krátce v polévce promícháme stroužek česneku, aby získala lehoučký česnekový nádech.

Polévku dáme vychladit do lednice, ideálně i s talířem, na kterém se bude servírovat. Při podávání ozdobíme vařenými krevetami, kapkou olivového oleje a čerstvou bazalkou.

Zdroj: STUDENÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://zeny.iprima.cz/domov-rodina/sef-dnes-varil-zeleninu-kouknete-na-jeho-recepty  [On-line 08.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.