reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celerové ravioly s pečenou paprikou

Suroviny:

  • celerová bulva
  • česnek
  • cibule
  • 2-3 papriky
  • zázvor
  • grepová kůra
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • pažitka

Celerovou bulvu dobře očistíme a nakrájíme z ní stejně tenké kulaté plátky – na jednu raviolu dva plátky. Necháme je do měkka spařit ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme v ledu.

V kastrolu na olivovém oleji orestujeme nasekaný česnek a cibuli.

Papriky dáme do pekáče a pečeme na 200 °C, dokud slupka nezčerná. Pak pekáč přikryjeme folií a necháme zapařit, tím se papriky budou snadněji loupat. Oloupané je nakrájíme na stejně velké kousky a přihodíme k orestované cibulce. Osolíme, opepříme a přidáme kousek nasekaného zázvoru. Z grepu uloupneme proužek kůry a nakrájíme nadrobno, přidáme do kastrolu.

Mezitím plátky celeru osušíme v papírové utěrce a doladíme je do kulatého tvaru, ořízneme kraje pomocí skleničky.

V pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky celeru na něm ohřejeme.

Pažitku nasekáme na droboučko a smícháme s olivovým olejem. Na dno talíře olej nakapeme, na něj položíme plátky celeru. Na plátky navršíme paprikovou náplň a přikryjeme dalším plátkem celeru. Ozdobíme ještě kapkou olivového oleje s pažitkou a podáváme.

Zdroj: Celerové ravioly s pečenou paprikou; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://zeny.iprima.cz/domov-rodina/sef-dnes-varil-zeleninu-kouknete-na-jeho-recepty  [On-line 08.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.