Suroviny
- velké cibule 3 ks
- máslo 50 g
- vývar 900 ml
- tvrdý sýr 200 g
- sůl
- pepř
- olej
- čerstvý tymián
- bobkový list
- cukr 1 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- bílé víno 200 ml
- bageta k podávání
Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka, která orestujeme na másle a oleji, přidáme cukr, zarestujeme, přidáme tymián, bobkový list a víno. Alkohol necháme vyvařit, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme asi půl hodiny. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s opečenou bagetou a nastrouhaným sýrem.
Zdroj: Cibulačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulacka-4 [On-line 27.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář