Suroviny
- pomazánkové máslo 1 balení
- listové těsto 1 ks
- zakysaná smetana 1 balení
- česnek 1 stroužek
- cibule 1 ks
- šunka 200 g
- eidam 200 g
Vyválíme plát těsta, z něhož následně vykrajujeme kolečka. Ta vložíme do formiček, kde je urovnáme a dáme na asi pět minut předpéct. Pomazánkové máslo smícháme se zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem, na kostky nakrájenou šunkou a najemno nakrájenou cibulkou. Tuto směs dáváme na předpečené těsto a posypeme sýrem. Hotové bochánky dáme péct do troubyvyhřáté na 170°C. Asi po čtvrt hodině je hotovo, když sýr zezlátne. Podáváme buď teplé, nebo studené se salátem či oblohou.
Zdroj: Cibulové bochánky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulove-bochanky [On-line 23.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář