reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sváteční kuřecí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

Suroviny

  • skelet 1 ks
  • stehna 2 ks
  • mrkev 2 ks
  • petržel 1 ks
  • celer 1/2 ks
  • pórek 2 ks
  • sůl
  • nové koření
  • libeček
  • petrželka na ozdobu

Játrové knedlíčky:

  • kuřecí játra
  • menší cibulka 1 ks
  • vejce 2 ks
  • pepř
  • majoránka
  • kmín
  • česnek
  • strouhanka na zahuštění
  • hladká mouka
  • sádlo 1 lžíce
  • sůl

Nejdříve si opereme drůbeží maso. Pak vložíme společně se zeleninou a zbytkem ingrediencí do mírně osolené vody v hrnci. Vaříme na mírném ohni dvě hodiny doměkka. Až je uvařeno, vyjmeme maso, zeleninu a polévku přecedíme. Pak ji opět přivedeme k varu a doděláme knedlíčky.

Knedlíčky si připravíme tak, že na sádle zpěníme cibulku, aby změkla a zesládla. Jakmile zchladne, smícháme ji s ostatními surovinami. A vyválíme z nich kuličky, které vkládáme do vývaru.

Nudle si uvaříme bokem v mírně osolené vodě, knedlíčky v polévce. Podáváme ozdobené zelenou petrželkou.

Zdroj: Sváteční kuřecí vývar s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svatecni-kureci-vyvar-s-domacimi-nudlemi-jatrovymi-knedlicky  [On-line 23.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.