Suroviny:
- 600 g mletého masa (¾ vepřového, ¼ hovězího)
- zeleninové lečo
- 2 rajčata
- červená a bílá cibule
- zelená paprika
- 2 kapie
- sůl, pepř
- mletá paprika
- rajský protlak
- hořčice
- česnek
- špek
- brambory ve slupce
- husí sádlo
- plochá petržel
- zelená chilli paprička
- topinka
- rozmarýn
Do mísy dáme směs mletého masa, pepř, mletou papriku, protlak, hořčici, husí sádlo,špek, sůl, lehce cukru a promícháme. Vytvarujeme 2 bifteky a zapečeme na sádle na pánvi z obou stran. Dáme do trouby na 180°C na 15-20 min, stáhneme a dopečeme.
Na sádle opečeme kostky špeku, cibuli, barevné papriky, sekaný česnek a rajčata. Přidáme mletou papriku, lehce cukru, soli, posekané chilli papričky a hotové lečo.
Brambory pečené v popelu orestujeme na výpeku ze špeku, přidáme rozmarýn.
Na talíř dáme zeleninovou směs, topinku, na to biftek, brambory a zdobíme kolečky červené a bílé cibule, křupavým špekem a rozmarýnem.
Zdroj: CIKÁNSKÝ BIFTEK A PEČENÉ BRAMBORY; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 30.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář