Suroviny:
varianta s hořkou čokoládou:
- 200 g čokolády s vysokým obsahem kakaa
- 50 g cukru krupice
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- kávový likér
- želatina
varianta s bílou čokoládou:
- 200 g bílé čokolády
- 50 g cukru krupice
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 vejce
- želatina
malinová omáčka:
- mražené maliny
- čerstvé maliny
- 3 lžíce cukru
- citronová šťáva
Ve vodní lázni necháme rozpustit hořkou čokoládu. 1 – 2 plátky želatiny necháme namočit ve vodě. Připravíme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem utřeme do pěny.
Do misky nalijeme vychlazenou smetanu a jemně vyšleháme.
Rozpuštěnou čokoládu sundáme stranou a na vodní lázni ještě svižně promícháme pěnu ze žloutků, aby nebyly syrové. Pak do žloutků přidáme pár kapek kávového likéru, želatinu, rozpuštěnou čokoládu a šlehačku. Suroviny spojíme.
Vyndáme skleničky, naplníme je do poloviny čokoládovou pěnou a dáme zchladit do ledničky.
Mezitím si připravíme variantu z bílé čokolády, u které postupujeme úplně stejným způsobem.
Vychlazenou čokoládu vyndáme z ledničky, navrstvíme na ni pěnu z bílé čokolády a dáme opět zchladit.
Teď si uvaříme malinovou omáčku: zmražené maliny dáme do kastrůlku, přidáme asi 3 lžíce cukru, pokapeme citronovou šťávou a necháme rozvařit.
Rozvařenou omáčku přecedíme.
Na vychladlou pěnu nalijeme malinovou omáčku a ozdobíme čerstvými malinami.
Zdroj: ČOKOLÁDOVÁ PĚNA S MALINOVOU OMÁČKOU; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/sefovy-skvostne-recepty-s-cokoladou-zde-jsou-vsechny [On-line 13.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář