Suroviny
- mandlové lupínky
- med
- čerstvá citronová šťáva
- vejce 2 ks
- vinný ocet na dochucení
- jahody
- smetana ke šlehání 100 ml
- čokoláda 100 g
Rozšleháme vejce, přilijeme vychladlou rozpuštěnou čokoládu a hmotu důkladně prošleháme. Postupně vetřeme šlehačku. Jahody nakrájíme na plátky, smícháme s medem a citronovou šťávou a ozdobíme jimi krém ve sklenicích nebo pohárech. Necháme vychladit. Mandlové lupínky opražíme na pánvi a ozdobíme jimi dezert.
Zdroj: Čokoládová pěna s mandlemi, jahodami a redukcí z vinného octa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladova-pena-s-mandlemi-jahodami-redukci-z-vinneho-octa [On-line 17.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář