reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládové muffiny a frappé

  • cukr krupice 100 g
  • tabulka hořké čokolády 1 kus
  • tmavé kakao 2 lžičky
  • kypřící prášek 1 kus
  • máslo 125 g
  • polohrubá mouka 220 g
  • kakao 2 lžíce
  • vejce 1 kus
  • mléko 175 ml
  • papírové košíčky 12 kusů

Frappé

  • mléko 100 ml
  • rozpustná káva 10 lžiček
  • cukr 10 lžiček
  • voda a led 1 dávka

Troubu na bochánky si předehřejeme na 200°C. Do mísy prosajeme polohrubou mouku, přidáme kypřicí prášek a rozpuštěné máslo, cukr, kakao, vejce a mléko. Mixérem vyšleháme do hladka. Do těsta vmícháme většinu čokolády, kterou jsme nasekali na malé kousky. Tímto těstem plníme košíčky do tří čtvrtin a zbytkem čokolády posypeme povrch. Košíčky vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut. Po dvaceti minutách špejlí zkusíme, zdali je upečeno a pokud se těsto nelepí, jsou bochánky hotové.

Na frappé si do nádoby od ponorného mixéru dáme 2 lžíce kávy a cukru (na porci), dolejeme asi centimetr vody a ponorným mixérem vyšleháme do hladké pěny. Do vyšších sklenic dáme několik kostek ledu, přilejeme pěnu a dolejeme do plné sklenice mlékem. Podáváme s brčkem.

Zdroj: Pečené bochánky, frappé; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-bochanky [On-line 4.10.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.