- cukr krupice 100 g
- tabulka hořké čokolády 1 kus
- tmavé kakao 2 lžičky
- kypřící prášek 1 kus
- máslo 125 g
- polohrubá mouka 220 g
- kakao 2 lžíce
- vejce 1 kus
- mléko 175 ml
- papírové košíčky 12 kusů
Frappé
- mléko 100 ml
- rozpustná káva 10 lžiček
- cukr 10 lžiček
- voda a led 1 dávka
Troubu na bochánky si předehřejeme na 200°C. Do mísy prosajeme polohrubou mouku, přidáme kypřicí prášek a rozpuštěné máslo, cukr, kakao, vejce a mléko. Mixérem vyšleháme do hladka. Do těsta vmícháme většinu čokolády, kterou jsme nasekali na malé kousky. Tímto těstem plníme košíčky do tří čtvrtin a zbytkem čokolády posypeme povrch. Košíčky vložíme do trouby a pečeme 20-25 minut. Po dvaceti minutách špejlí zkusíme, zdali je upečeno a pokud se těsto nelepí, jsou bochánky hotové.
Na frappé si do nádoby od ponorného mixéru dáme 2 lžíce kávy a cukru (na porci), dolejeme asi centimetr vody a ponorným mixérem vyšleháme do hladké pěny. Do vyšších sklenic dáme několik kostek ledu, přilejeme pěnu a dolejeme do plné sklenice mlékem. Podáváme s brčkem.
Zdroj: Pečené bochánky, frappé; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-bochanky [On-line 4.10.2012]
Poslední tip, trik či komentář