reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládový fondant se zmrzlinou

Suroviny
Čokoládový fondant:

  • máslo 60 g
  • vejce 2 ks
  • čokoláda 70% kakaa 100 g
  • hladká mouka 20 g
  • cukr krupice 50 g

Domácí malinová zmrzlina:

  • čerstvé bio maliny 1 balení
  • cukr 3 lžíce
  • šťáva z 1/2 citronu
  • bílek 2 ks

Vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Vaječnou pěnu spojíme s rozpuštěnou čokoládou a přidáme mouku. Hmotu plníme do keramických mističek vymazaných máslem a vysypaných kakaem nebo do tvořítek vyložených papírem. Pečeme na 200 stupňů po dobu cca 10 minut, bábovička by měla uvnitř zůstat tekutá. Po vyklopení podáváme s vanilkovou nebo pistáciovou zmrzlinou nebo omáčkou.

Maliny na zmrzlinu rozmixujeme. Z dvou deci vody a cukru si uvaříme sirup, do kterého propasírujeme přes síto maliny a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Dáme zmrazit, a co chvíli směs promícháváme, aby se ve zmrzlině nevytvořily krystalky a správně ztuhla.

Zdroj: Čokoládový fondant se zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-se-zmrzlinou  [On-line 29.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.