Suroviny
Čokoládový fondant:
- máslo 60 g
- vejce 2 ks
- čokoláda 70% kakaa 100 g
- hladká mouka 20 g
- cukr krupice 50 g
Domácí malinová zmrzlina:
- čerstvé bio maliny 1 balení
- cukr 3 lžíce
- šťáva z 1/2 citronu
- bílek 2 ks
Vajíčka vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Vaječnou pěnu spojíme s rozpuštěnou čokoládou a přidáme mouku. Hmotu plníme do keramických mističek vymazaných máslem a vysypaných kakaem nebo do tvořítek vyložených papírem. Pečeme na 200 stupňů po dobu cca 10 minut, bábovička by měla uvnitř zůstat tekutá. Po vyklopení podáváme s vanilkovou nebo pistáciovou zmrzlinou nebo omáčkou.
Maliny na zmrzlinu rozmixujeme. Z dvou deci vody a cukru si uvaříme sirup, do kterého propasírujeme přes síto maliny a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Dáme zmrazit, a co chvíli směs promícháváme, aby se ve zmrzlině nevytvořily krystalky a správně ztuhla.
Zdroj: Čokoládový fondant se zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-fondant-se-zmrzlinou [On-line 29.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář