Suroviny
- mléko 400 ml
- vejce 2-3 ks
- sůl špetka
- hladká mouka 200 g
- olej
- ovoce dle chuti
- nutella
- citrón 1 ks
- sushi rýže 500 g
- kokosové mléko 200 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- rýžový papír
- kokos
- sladké oříšky
- mražené jahody 500 g
- šťáva z citronu 1-1,5
- cukr
- belgická čokoláda
Smícháme mléko, vejce, prosátou mouku a špetku soli do hustého těsta a nakonec lehce nastrouháme citronovou kůru. Pak na ohřátou pánev lijeme těsto a děláme klasické palačinky, ty poté potřeme krémem, přidáme zvolené ovoce, zabalíme a nakrájíme jako maki sushi.
Propláchneme sushi rýži pod vodou, dáme vařit na 15 minut do litru vody smíchané s kokosovým mlékem, které je ochuceno vanilkovým cukrem. Po uvaření necháme rýži vychladit, na rýžový papír pokládáme rýži, na ni ovoce a zarolujeme, zarolovanou rýži poté můžeme obalit v kokosu, oříškách, lentilkách, nakonec nakrájíme na kolečka, které polijeme roztopenou čokoládou.
Do mixéru vložíme jahody, cukr dle chuti a šťávu z jednoho citrónu, vše rozmixujeme a vytvoříme jahodový dip
Zdroj: Čongo bongo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/congo-bongo/ [On-line 07.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář