Suroviny
- ovoce dle chuti (banán, jahody, jablka, hrušky, broskve)
- mascarpone
- vanilkový cukr
- smetana ke šlehání
- podmáslí 2 lžíce
- zakysaná smetana
- zmrzlina
Pravý crème fraîche: Smetanu ke šlehání smícháme se dvěma lžícemi podmáslí, zakryjeme talířkem nebo potravinářskou folií a necháme v pokojové teplotě 24 hodin pracovat.
Falešný crème fraîche: Vyšleháme mascarpone s trochou zakysané smetany a vanilkovým cukrem. Dáme vychladit.
Ovoce: Vybrané ovoce si očistíme, nakrájíme na přibližně stejně velké díly, napícháme na špejle a grilujeme přibližně dvě minuty z každé strany.
Zdroj: Crème fraîche s ovocem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/creme-fraiche-s-ovocem [On-line 29.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář