Suroviny
- bílé pečivo či chléb
- hovězí kost s masem
- česnek dle chuti
- brambory 2-3 ks
- sůl
- pepř
- majoránka
- libeček
- kmín
- tvrdý sýr 50 g
Do hrnce s litrem a půl vody vložíme čerstvou a masitou hovězí kost, přivedeme k varu, a jakmile přejde varem, vodu slijeme a kost opláchneme (předejdeme tak nežádoucí pěně).Opětovně pak nalijeme do hrnce novou vodu, vložíme omytou kost, přidáme sůl, pepř a necháme pozvolna vařit dvě hodiny, až je maso na kosti úplně měkké. Kost vyndáme, do vývaru vložíme na drobné kostičky pokrájené brambory a necháme povařit doměkka. Nakonec dochutíme nakrájeným masem, strouhaným (utřeným) česnekem, majoránkou, libečkem, solí a pepřem. Servírujeme na nastrouhaný sýr na dně talíře, možná podávat s čerstvou bagetkou.
Zdroj: Domácí česnečka se sýrem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-cesnecka-se-syrem [On-line 27.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář