Suroviny
- hovězí přední maso 500 g
- kuřecí skelety 2 kusy
- kořenová zelenina: mrkev, petržel, celer 1 dávka
- sůl 1 špetka
- celý pepř 2 kuličky
- nové koření 2 kuličky
na zavářky:
- vepřové nebo drůbeží játra 200 g
- česnek 2 stroužky
- vejce 2 kusy
- trocha hladké mouky 1 dávka
- strouhanka (dle potřeby) 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- majoránka 1 dávka
domácí nudle:
- vejce 2 kusy
- polohrubá mouka (dle potřeby) 1 dávka
1. Půl kilogramu hovězího a drůbeží skelet dáme vařit se zeleninou do osolené vody, kam jsme přidali celý pepř a nové koření. Když je maso měkké, polévku scedíme a do vývaru zavaříme játrovou rýži.
2. Na játrovou rýži pomeleme játra, přidáme jedno vejce, česnek, strouhanku, koření. Zamícháme a „nadrobíme“ přes sítko na nočky do polévky. Vaříme jen chvíli. Když nočky vyplavou, jsou hotové.
3. Domácí nudle uděláme z vejce a mouky. Těsto vyválíme a necháme lehce proschnout. Nakrájíme tenké nudle a zavaříme do polévky jako poslední. Nebo je uvaříme zvlášť.
Zdroj: Domácí hovězí vývar; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/domaci-hovezi-vyvar-0 [On-line 26.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář